Одразу два джерела повідомили, що компанія Intel посилює внутрішні заходи щодо ситуації з пандемією COVID-19. Відділ кадрів відомого виробника розповсюдив відповідну внутрішню записку серед своїх працівників. Саме цю записку отримали у свої руки видання The Associated Press та The Oregonian.

У тексті записки начальниця відділу кадрів Intel Крісті Памбіанчі заявляє, що невакциновані співробітники повинні будуть вимагати надання винятку за релігійними чи медичними показниками, або щотижня здавати аналізи, навіть якщо вони працюють вдома. Вона також повідомила співробітників, що компанія розглядатиме медичні та релігійні винятки до 15 березня наступного року.

Компанія ще минулого місяця встановила остаточний термін вакцинації на 4 січня наступного року, але тоді не уточнювалось, що буде з невакцинованими співробітниками, якщо вони не виконають цієї вимоги. Наразі виробник вимагає від співробітників отримати вакцину від COVID-19 або подати заяву на виняток до 4 січня 2022 року.

Якщо виняток для співробітника не буде задоволений, його буде відправлено в неоплачувану відпустку як мінімум на три місяці, починаючи з 4 квітня, але при цьому “не буде звільнено”. Памбіанчі також заявила, що Intel, як і раніше, надаватиме медичні пільги тим, хто перебуває у відпустці.