DuckDuckGo працює над браузером з фокусом на конфіденційність

Пошуковик DuckDuckGo, що набув популярності завдяки орієнтації на конфіденційність, працює над браузером, в якому також обіцяє захистити приватність користувачів. У дописі в блозі компанії генеральний директор DuckDuckGo Габріель Вайнберг пропонує перший погляд на нову програму, і зазначає, що він працюватиме так само як і додаток сервісу на мобільних пристроях.

Вайнберг заявляє, що настільний браузер за замовчуванням буде пропонувати «надійний захист конфіденційності», без необхідності вмикати будь-які приховані параметри безпеки. Як і мобільний додаток, версія для ПК буде мати таку саму кнопку «Вогонь», яка миттєво стирає всю історію переглядів, збережені дані та вкладки одним кліком.

Браузер буде побудовано на основі «рушіїв рендерінгу, що надаються ОС», і за словами Вайнберга, в програми буде більш акуратний інтерфейс, а ранні тести показують, що він «значно швидше», ніж Google Chrome.

«macOS і Windows тепер пропонують API для рендерінгу веб-сайтів (WebView/WebView2), які будь-яка програма може використовувати для відображення сайтів. Це те, що ми використовували, щоб створити наш додаток на настільному комп’ютері», – пояснила Еллісон Джонсон, старший менеджер із комунікацій DuckDuckGo, у коментарі для The Verge.

«Замість цього ми створюємо програму для настільного комп’ютера з нуля на основі API для рендера, наданих ОС. Це означає, що все, окрім рендера веб-сайту (наприклад, керування вкладками та закладками, елементи керування навігацією, паролі тощо), ми повинні створити самі». Іншими словами, у Windows браузер використовуватиме рендерін Edge / Chromium, і те ж саме стосується Safari / Webkit на macOS.

Наразі браузер DuckDuckGo проходить закрите бета-тестування на macOS, але твіт від Вайнберга натякає, що DuckDuckGo також готує його для Windows. Проте коли новий браузер стане загальнодоступним, не повідомляється.

Більше коментарів!