Wix анонсувала інструмент зі ШІ, який створює сайт завдяки підказкам

Компанія Wix анонсувала новий інструмент AI Site Generator, який дозволяє користувачам завдяки підказкам згенерувати веб-сайт із тестом, зображеннями, розділами для подій, можливістю бронювання та іншими опціями. Про це пише TechCrunch.

Інструмент створює сайт, використовуючи комбінацію власних і сторонніх систем штучного інтелекту. В інтерфейсі, схожому на чат-бот, AI Site Generator ставить низку запитань про суть сайту та бізнесу, намагаючись перетворити їх на індивідуальний веб-шаблон. ChatGPT генерує текст для сайту, тоді як штучний інтелект Wix створює дизайн сайту та зображення.

В компанії кажуть, що їхньою метою було надати клієнтам «реальну цінність» у створенні сайтів і розвитку бізнесу.

«AI Site Generator використовує нашу експертизу в галузі і майже десятирічний досвід роботи зі штучним інтелектом, щоб налаштувати моделі для створення високоякісного контенту, індивідуального дизайну та макетів, – сказав співзасновник і генеральний директор Wix Авішай Абрахамі. – Ми провели багато тестів і мали багато детальних розмов із користувачами, щоб бути впевненими, що створюємо реальну цінність. Саме тому ми вирішили зробити це зараз».

Він додав, що розглядає цю технологію як реальний спосіб впорядкувати та спростити процес створення внутрішньої бізнес-функціональності, інфраструктури, платіжних можливостей тощо для веб-сайтів клієнтів.

На думку Абрахамі, малий бізнес, зокрема, постає перед труднощами під час запуску та підтримки сайтів. Це потенційно призводить до втрати можливостей для отримання доходу.

Опитування Top Design Firms у 2022 році показало, що майже 27% малих підприємств досі не мають веб-сайту та що низький трафік, за яким слідують додавання «просунутих» функцій і вартість, є основними проблемами, з якими вони стикаються під час створення веб-сайту.