Пошуковик DuckDuckGo, що набув популярності завдяки орієнтації на конфіденційність, працює над браузером, в якому також обіцяє захистити приватність користувачів. У дописі в блозі компанії генеральний директор DuckDuckGo Габріель Вайнберг пропонує перший погляд на нову програму, і зазначає, що він працюватиме так само як і додаток сервісу на мобільних пристроях.

Вайнберг заявляє, що настільний браузер за замовчуванням буде пропонувати «надійний захист конфіденційності», без необхідності вмикати будь-які приховані параметри безпеки. Як і мобільний додаток, версія для ПК буде мати таку саму кнопку «Вогонь», яка миттєво стирає всю історію переглядів, збережені дані та вкладки одним кліком.

DuckDuckGo працює над браузером з фокусом на конфіденційність

Браузер буде побудовано на основі «рушіїв рендерінгу, що надаються ОС», і за словами Вайнберга, в програми буде більш акуратний інтерфейс, а ранні тести показують, що він «значно швидше», ніж Google Chrome.

«macOS і Windows тепер пропонують API для рендерінгу веб-сайтів (WebView/WebView2), які будь-яка програма може використовувати для відображення сайтів. Це те, що ми використовували, щоб створити наш додаток на настільному комп’ютері», – пояснила Еллісон Джонсон, старший менеджер із комунікацій DuckDuckGo, у коментарі для The Verge.

«Замість цього ми створюємо програму для настільного комп’ютера з нуля на основі API для рендера, наданих ОС. Це означає, що все, окрім рендера веб-сайту (наприклад, керування вкладками та закладками, елементи керування навігацією, паролі тощо), ми повинні створити самі». Іншими словами, у Windows браузер використовуватиме рендерін Edge / Chromium, і те ж саме стосується Safari / Webkit на macOS.

Наразі браузер DuckDuckGo проходить закрите бета-тестування на macOS, але твіт від Вайнберга натякає, що DuckDuckGo також готує його для Windows. Проте коли новий браузер стане загальнодоступним, не повідомляється.