Як повідомляє вебсайт Electrek, який спеціалізується на тематиці електротранспорту, в онлайн-магазині компанії Tesla зʼявилися дещо дивні позиції. Йдеться про найновіші автомобілі Model 3, що випущені цього року, але з акумуляторною батареєю 2017 року випуску.

Буквально за кілька тижнів до кінця року Tesla знаходиться на гребені хвилі своїх постачань, прагнучи максимально скоротити складські залишки. Як наслідок, у продаж ідуть навіть “виставкові зразки” Model 3. Ці кроки робляться у спробі покращити фінансові показники компанії.

Найцікавішим сюрпризом у цій ситуації є те, що автомобілі зі старими акумуляторами виставлені на продаж як нові. Зрозуміти ж, що з акумулятором електромобіля щось не те, можна тільки з невеликої виноски дрібним шрифтом.

Tesla почала продавати електромобілі з акумуляторами 2017 року за ціною нових

Кілька покупців звернули увагу на незвичне попередження на сторінці товару:

“Цей автомобіль був побудований з акумуляторним блоком, виготовленим ще у 2017 році. Хоча цей блок був абсолютно новим на момент збирання автомобіля, місткість елементів знизилася через їх вік, і ви можете очікувати на зниження дальності ходу до 12% у порівнянні з поточними виробничими характеристиками.”

Можна робити будь-які припущення про причини, що спонукали компанію Ілона Маска вбудовувати в нові автомобілі батареї чотирирічної давності, але найнеприємніше тут те, що жодної знижки на такі екземпляри не передбачено.

Редакція Electrek додає, що компанія Tesla не надає ніяких пояснень щодо цієї ситуації, та взагалі не приймає відповідних запитань від преси.