Як відомо, платформа Android TV, хоча й збудована на основі Android, призначена лише для телевізійного використання, тож смартфонні додатки зі звичайного магазина Google Play для неї недоступні. І навіть якщо ви встановите їх вручну, вони все одно не з’являться в офіційному інтерфейсі. Єдиний вихід в такому разі — використовувати сторонній лаунчер.

Одним з таких і є FLauncher — новий лаунчер із відкритим кодом, що написаний на Flutter (платформа для створення додатків для Android, розроблена Google). Він може повністю замінити вбудований лаунчер, причому як для Android TV, так і для Google TV (використовується в плеєрі Chromecast with Google TV), та призначений для управління нетелевізійними додатками у цих системах.

Головний розробник FLauncher, Étienne Fesser, попереджає, що утиліта все ще активно розробляється і поки що може бути нестабільна. Але вже зараз вона підтримує настроювані категорії, шпалери, показ у вигляді сітки чи рядків та видалення додатків. Також у цьому лаунчері вже є ярлики для системних налаштувань та інформаційні вікна для кожного з встановлених додатків — і зовсім немає реклами, на відміну від офіційного лаунчера Google TV, про що розробник повідомляє окремо.

Офіційна сторінка проєкту на GitLab розташована тут, актуальну версію лаунчера вже можна завантажити з магазина Google Play для пристроїв на Android TV / Google TV.