«Київстар» ще декілька років тому почав розвивати додаткові сервіси, зокрема запропонував користувачам послугу «Автотрекінг», яка б мала забезпечувати контроль автомобіля 24/7. До неї відносяться пристрої «Автоінформер», «Автомаяк» та мобільний додаток «Автотрекінг», через які власник авто може отримувати інформацію про місцеперебування та стан транспортного засобу.

В компанії стверджують, що якщо автомобілю було завдано удару, спрацював датчик руху при спробі проникнення чи підняття при евакуації транспортного засобу, то користувач одразу отримає дзвінок. А також сповіщення, якщо в трекера зникне сигнал у разі його «глушіння» сторонніми приладами.

Тепер «Київстар» повідомляє про оновлення пристрою «Автоінформер», який отримав додаткові можливості GPS-трекінгу та Bluetooth-мітки для активації та деактивації режиму охорони. Оновлений девайс також може фіксувати маршрут і статистику максимальної та середньої швидкості пересування, для контролю користуванням авто двома або більше водіями.

Пристрій «Автомаяк» також буде оновлено, зокрема зміниться дизайн, щоб ускладнити його виявлення крадіями, а також з’явиться можливість самостійно замінити елементи живлення без допомоги сервісного центру.

Окрім цього, у додатку «Автотрекінг» з’являться функції нагадування про технічне обслуговування та страхування авто. Їх можна налаштувати на активацію після конкретної кількості пробігу, або відповідно до календарного плану ТО.

Вартість «Автоінформер» та «Автомаяка» окремо складає по 1 999 грн, а в комплекті – 3 699 грн. Проте з сайту оператора неможливо зрозуміти, чи це за минуле, чи вже за оновлене покоління пристроїв. І це ще не все, адже також є абонентська плата за місяць користування «Автомаяком», яка складає 50 гривень, а за «Автоінформер» – 65 гривень на місяць. Отже, рік використання пристроїв обійдеться ще у 1380 грн.