Здається, глядачі скучили за якісним супергеройським кіно: успіх “Людини-павука: Додому шляху нема” / Spider-Man: No Way Home, що днями вийшов на великі екрани, перевершив очікування експертів. Так, за стартовий вікенд у США, де стрічка вийшла у 4336 кінотеатрах, вона змогла зібрати $253 млн, що, наприклад, на $6 млн більше від стартових зборів Star Wars: The Force Awakens.

Це найкращий старт у “постковідну” еру, за якої ще жодна стрічка не змогла зібрати понад $100 млн — найкращий результат дотепер був у “Веном 2: Карнаж” (Venom: Let There Be Carnage), який за перший вікенд зміг зібрати лише $90 млн. Тож не дивно, що “Людина-павук: Додому шляху нема” вже став найкасовішим фільмом 2021 р. у США — і це лише за перший вікенд, не беручи до уваги кошти, які він збере за останні дні цього року.

Такий результат вражає ще більше, якщо згадати, що дотепер лише у двох фільмів в історії були кращі показники у перший вікенд у США — це “Месники: Війна нескінченності” / Avengers: Infinity War ($257 млн) та “Месники: Завершення” / Avengers: Endgame ($357 млн). Щодо світових зборів, то вони склали $587,2 млн — це також третій результат для стартового вікенду за всю історію (з тими ж самими стрічками на перших двох позиціях, що й по США).

Окрім разючих касових зборів, “Людина-павук: Додому шляху нема” також може пишатися вкрай схвальними відгуками: відповідно до результатів опитування компанії Cinemascore, що проводиться серед глядачів на виході з кінозалу, фільм отримав рейтинг “А+”. Це лише вчетверте, коли супергеройський бойовик отримує такий рейтинг – після “Месників” (The Avengers), “Чорної Пантери” (Black Panther) та “Месників: Завершення” (Avengers: Endgame). Для порівняння: “Дюна” (Dune) була оцінена глядачами лише на “А-”.