На популярній платформі онлайн-оголошень OLX почали з’являтися пропозиції «продати» та обміняти «1000 за вакцинацію», отриману громадянами в рамках державної програми «єПідтримка».

Запропоновані схеми доволі прості. В одних випадках пропонується купити певні товари чи послуги, дозволені програмою, на 1000 грн та отримати за це реальні гроші. В інших говориться про готовність обміняти кошти з віртуальної картки на менші суми.

1000 за вакцинацію вже «продають» на OLX, сервіс видаляє оголошення

Ексдепутат Тетяна Острікова, яка першою звернула увагу на незвичну активність громадян на OLX написала на своїй сторінці Facebook, що оголошення про продаж віртуальної тисячі блокуються, але люди не здаються. В OLX підтвердили, що почали видаляти відповідні повідомлення та вже налаштували систему фільтрації за ключовими словами.

1000 за вакцинацію вже «продають» на OLX, сервіс видаляє оголошення

«В OLX Україна ми налаштували 24 нових фільтри за ключовими словами та видалили 78 оголошень. З’являтися подібний контент почав із 12 грудня, і з цього моменту ми його почали модерувати. Моніторимо подібні «пропозиції» для деактивації, оскільки такі оголошення не законні та не відповідають правилам платформи», – йдеться в коментарі компанії для Liga.Tech.