Wizards Inc. оголосила деякі подробиці та виклала невеличкий тизер наступного набору розширення для Magic: The Gathering, який вийде на початку 2022 р. Сет, який має назву Kamigawa: Neon Dynasty, присвячений кіберпанку та виконаний у японському стилі.

Концепція мультівсесвітів, яку Magic: The Gathering використовує з самого початку, з 1993 року, дозволяє творцям карткових наборів використовувати будь-який сетинг, та будь-яких, навіть досить незвичних потвор та героїв. Здебільшого гра оперує у фентезійному сетингу, хоч часом тут і з’являються незвичні світи, наприклад у стилістиці стимпанку. Але кіберпанк – це щось новеньке! Якщо брати до уваги, що на створення нового сету потрібно десь 1,5-2 роки, то без «натхнення» з боку Cyberpunk 2077 тут точно не обійшлося.

Новий сет Magic: The Gathering під назвою Kamigawa: Neon Dynasty присвячений кіберпанку

У новому сеті з’явиться новий герой-світоходець (planeswalker), японець Каіто Шизуки, історію походження якого вже можна прочитати на сайті гри. Арти карт теж спираються на японську та кіберпанківську традицію. Особливо гарними вийшли нові землі.

Превью нового набору пройде 27 січня – 5 лютого 2022 р.; 10 лютого Kamigawa: Neon Dynasty з’явиться в MTG Arena та MTG Online; 10-17 лютого 2022 р. пройдуть так звані предрелізні турніри, а 18 лютого у продаж надійдуть набори паперових карт.

Нагадаємо, на сьогодні у Magic: The Gathering, якій виповнилося вже 28 років, більш ніж 20,000 різних ігрових карт, які виходили у 21 базових наборах та 88 розширеннях. Останнім часом кожного року виходять один основний, та 3-5 допоміжних наборів, сумарно додаючи до пулу 700–1000 нових карт.