Медіаплеєри Xiaomi на базі Android TV завжди були одною з найпопулярніших альтернатив пристроям Google: вони зазвичай дешевше та пропонують практично ту саму функціональність. Вже деякий час “мода” на звичайні Android TV плеєри у вигляді “коробки” почала проходити, натомість все більша популярність спостерігалась у формфактора “а-ля флешка” — такі плеєри дуже компактні та з легкістю можуть бути заховані за телевізором, а відсутність майже будь-яких роз’ємів перестала бути критичною з відмовою від локального контенту на користь онлайн-стрімінгу.

Xiaomi ще минулого року почала продаж, мабуть, самого доступного плеєра такого типу – Xiaomi Mi TV Stick. Це загалом непоганий варіант додати “розумний” інтерфейс до телевізора, що не оснащений ніяким Smart TV, та в нього був один помітний недолік: підтримка лише Full HD. Тоді ж Xiaomi обіцяла, що 4K-версія з’явиться найближчим часом, але минуло майже півтора року, перш ніж компанія про нього згадала знов.

Без усілякого анонсу на офіційному сайті раптово з’явилася сторінка нового плеєра — він втратив частку “Mi” в назві, тож тепер модель зветься “Xiaomi TV Stick 4K”. Зовні плеєр виглядає майже так само: це середніх розмірів “стік” з роз’ємом HDMI з одного кінця (хіба що на матовій частині корпусу замість Mi тепер напис Xiaomi), пульт ДК також не змінився.

Найбільшою ж відмінністю від попередника є підтримка роздільної здатності 4K: завдяки цьому він тепер може конкурувати з основними “гравцями” на ринку, Chromecast with Google TV та Amazon Fire TV Stick 4K. Працює Xiaomi TV Stick 4K на Android TV 11, є підтримка Dolby Vision та Dolby Atmos. Xiaomi не розкриває подробиці апаратної платформи, але з неофіційних джерел відомо, що в плеєрі встановлений чипсет Amlogic S905Y4.

На жаль, наразі немає ніякої інформації щодо орієнтовної ціни або часу надходження у продаж.