Як повідомляє Bloomberg, Uber Technologies Inc. планує запустити пілотну програму доставляння їжі без водія до США наступного року, оголосила компанія у четвер. Пілотний проєкт, який є першою спробою перевізника у сфері доставляння без водія, буде розгорнутий у Санта-Моніці для клієнтів, які замовляють їжу через програму Uber Eats.

Тестуванням нової програми відомий перевізник займеться разом з компанією Motional Inc., спільним підприємством Hyundai Motor Co. та Aptiv Plc., що займається автономним водінням. Минулого року компанія продала свій підрозділ із виробництва автономних автомобілів компанії Aurora Innovation Inc. і отримала частку у стартапі, відмовившись від власного бачення парку автономних таксі.

“Наші споживачі та торгові партнери звикли очікувати від нас зручності, надійності та інновацій, і ця співпраця дає величезну можливість виправдати та перевершити ці очікування”, – йдеться у заяві Сарфраза Маредіа, віцепрезидента та керівника Uber Eats у США та Канаді.

Цікаво, що аналогічна компанія Lyft Inc. також об’єдналася зі стартапом Motional для тестування автономних таксі в Лас-Вегасі та очікує, що клієнти зможуть використовувати її програму для виклику автономних автомобілів вже з 2023 року.