У лінійці LG вже є комп’ютерні монітори з OLED-дисплеями: 27- та 32-дюймові моделі в серії EP950, що була представлена у січні на цьогорічній виставці CES 2021. І от зараз з’явився анонс нової серії — BP95E, монітори в якій отримають назву “UltraFine OLED Pro”.

Що цікаво, у своїх попередніх OLED-моніторах LG не використовувала власні OLED-панелі, натомість закупала їх у компанії JOLED (Japan OLED), яку було засновано 2015 року внаслідок об’єднання відповідних бізнесів Panasonic та Sony. Очікується, що й цього разу LG вчинить так само, й нові моделі в серії BP95E отримають ті самі або аналогічні панелі, що й попередня серія.

Як і раніше, в серію увійдуть дві моделі — 27-дюймова 27BP95E та 32-дюймова 32BP95E. В обох випадках роздільна здатність 4K, є підтримка HDR із сертифікацією DisplayHDR 400 (тож можна зробити припущення, що пікова яскравість буде на рівні 400 кд/м²).

За словами представника компанії, моделі було розроблено з урахуванням вимог креативних професіоналів, тож вони отримають дуже високу точність кольоровідтворення та максимально розширене колірне охоплення (DCI-P3 99%, Adobe RGB 99%). Обидва монітори комплектуються захисним козирком та знімним сенсором для автоматичного калібрування.

У продаж LG 27BP95E та 32BP95E надійдуть вже наступного місяця, але тільки на окремих ринках. Ціни на цей час невідомі, але зважаючи на те, що попередня модель 32EP950 зараз коштує $4000 (і вона не має префіксу Pro у назві), можна припустити, що новинки навряд чи будуть дешевшими.