Американець Джексон Девідсон, мабуть, дуже серйозно захоплений криптовалютами та зібрав найбільшу аматорську цифрову ферму з видобутку Ethereum. Він показав на своїй сторінці у Twitter, як виглядає чверть цієї ферми.

Криптомайнер придбав загалом близько 7000 відеокарт, більшість із яких належить до моделі GeForce RTX 3070. Інші апаратні компоненти, що використовуються для видобутку криптовалюти – материнські плати, процесори, оперативна пам’ять, диски, блоки живлення комп’ютерів тощо — також видно у представленому ролику. У приміщеннях, де розміщено пристрої для видобутку Ethereum, працює потужна система охолодження.

https://twitter.com/jaxson_davidson/status/1470933731548356614

Спочатку Девідсон купував ці відеокарти поштучно в різних магазинах і інтернет-гігантів, але тепер у нього є контракти на купівлю великих партій безпосередньо у виробників.

Скільки коштує такий видобуток Ethereum

Девідсон не повідомив, скільки коштів він вклав у створення своєї цифрової ферми, як не поділився інформацією та про те, скільки він заробляє. Але користувачі швидко підрахували, що він віддав близько 7 мільйонів доларів США за обладнання, його витрати на електрику становлять близько 3000 доларів США на місяць, а прибуток не може бути меншим за 680 000 доларів США також на місяць.

Беручи до уваги також витрати на оренду, охолодження, освітлення, обслуговування, ремонт та заміну пошкоджених відеокарт, це невелике підприємство окупить свої інвестиції та вийде у плюс приблизно через рік після початку роботи. Це дуже добрий показник для бізнесу.