Досить несподівано, на тлі скандалу щодо NFT-платформи Quartz, Ubisoft анонсувала ремейк легендарного stealth/action Splinter Cell на рушії Snowdrop.

Нагадаємо, що перша частина Tom Clancy’s Splinter Cell, ремейк якої й збираються випустити в Ubisoft, вийшла ще у 2002 році. Гру створили в Ubisoft Montreal, там, де розробляли більшість частин Assassin’s Creed та Prince of Persia, Far Cry 2-5, Watch Dogs та багато інших крутих ігор. Остання гра серії Tom Clancy’s Splinter Cell – Blacklist, вийшла у 2013 році, а її розробником була вже Ubisoft Toronto.

Перші подробиці про гру розповіли творчий директор Кріс Оті, продюсер Метт Вест та технічний продюсер Пітер Хандрінос.

Ремейком займається Ubisoft Toronto, яка саме зараз набирає співробітників. При цьому в команді багато ветеранів франшизи, які працювали над попередніми частинами Splinter Cell. Проєкт знаходиться на ранній стадії виробництва.

Гра буде працювати на рушії Snowdrop, тому самому на якому зроблені Tom Clancy’s The Division (2016), Mario + Rabbids Kingdom Battle (2017), South Park: The Fractured but Whole (2017), Tom Clancy’s The Division 2 (2019) та розробляються Mario + Rabbids Sparks of Hope (2022) та Avatar: Frontiers of Pandora (2022). Рушій обрали у першу чергу тому, що він дозволяє швидко створювати та випробовувати нові ітерації гри.

Як і попередні частини, Splinter Cell залишиться лінійним, відкритого світу тут не планується. Натомість оновлять не лише графіку, а й окремі елементи дизайну, щоб грати у ремейк було комфортно і сучасним гравцям. Сучасна версія, як і раніше, буде stealth/action, в якому треба використовувати гаджети та планувати свої дії, щоб прокрастися повз супротивників. Ідеальним проходженням, як вважають розробники, буде таке, у якому вороги взагалі не помітять вашої присутності.

Жодної, навіть приблизної дати релізу гри не названо, але схоже за фінансовими результатами ремейку в Ubisoft будуть вирішувати подальшу долю франшизи.