Найстаріший арт-аукціонний будинок у світі, Sotheby’s, повідомив, що цього року він заробив $100 мільйонів на продажі невзаємозамінних токенів (NFT), йдеться в повідомленні, опублікованому The Block.

12-14 квітня аукціонний будинок провів свій перший продаж NFT від цифрового художника Пака, який приніс $16,8 мільйона від 3000 покупців. З того часу Sotheby’s продав NFT оригінального вихідного коду World Wide Web за $5,3 мільйона, рідкісний CryptoPunk вартістю $11,8 мільйона, колекцію 101 Bored Ape Yacht Club за $24,4 мільйона, а також інші відомі NFT лоти.

Понад три чверті (78%) учасників торгів NFT були новачками на Sotheby’s, а більш ніж половина — молодше 40 років, зазначає аукціон.

Досить сказати, що аукціонний будинок був одним із перших закладів історичного мистецтва, які цього року скористалися вибухом цифрових активів на основі блокчейну – і це дало свої плоди. Настільки, що у жовтні аукціон запустив власну ретельно відібрану платформу NFT під назвою Sotheby’s Metaverse.

За винятком 20 аукціонів, що залишилися, аукціонний будинок вже заробив загалом $6 мільярдів на своїх аукціонах 2021 року, що на 71% більше, ніж у 2020 році, і $7,3 мільярда на консолідованих продажах з початку року.