Наступного року набуває чинності новий регламент Чемпіонату світу Formula One у частині, що стосується дизайну болідів, а ось двигуни поки що залишаються такими як і були. Вони теж зміняться, але у 2026 році. Сьогодні FIA (Міжнародна автомобільна федерація), яка опікується королівськими перегонами, підтвердила деякі зміни, що з’являться у характеристиках двигунів 2026.

Головне, що силова установка має стати дешевшою та ефективнішою. Сьогоднішня формула залишиться не змінною – це будуть 1,6-літрові турбомотори V6, але без дорогого, як для нових виробників, модуля MGU-H. А ось потужність MGU-K збільшиться майже втричі зі 120 кВт до 350 кВт. Двигуни будь працювати на 100% екологічному пальному, мається на увазі біопаливо.

Зміни у регламенті робляться у першу чергу для того, щоб залучити до Formula One нові бренди. Зараз мова йде про Audi та Porsche, які входять до Volkswagen Group.

Розмови про те, що врешті решт Formula One повинна перейти на повністю електричні двигуни йде вже давно. Але схоже, що з прийняттям нового регламенту, яке відбудеться на Всесвітній раді FIA з автоспорту на початку наступного року, такий перехід відкладеться ще на 5-10 років, тобто до 2030-35 рр. Зазвичай технічний регламент працює як раз орієнтовно 10 років.