Мода на екранізації класичних творів американської фантастики триває: лише цього року ми отримали блискучу “Дюну” за першою половиною однойменного роману Френка Герберта та менш вдалий серіал Foundation за мотивами циклу “Фундація” Айзека Азімова. І от зараз стало відомо, що режисер Дені Вільньов після другої частини “Дюни” знов повернеться до своєї улюбленої справи — він планує екранізувати ще одну класику американської фантастики, роман Артура Кларка Rendezvous With Rama (“Побачення з Рамою”).

Фільм зніматиме компанія Alcon Entertainment, з якою Дені Вільньов вже співпрацював у минулому — на знімальних майданчиках “Полонянок” (Prisoners) з Г’ю Джекманом у головній ролі та ще одної екранізації класики, Blade Runner 2049. Вже відомо, що одним з продюсерів фільму стане відомий актор Морган Фрімен, якому раніше належали права на екранізацію роману.

“Побачення з Рамою” — один з найвідоміших творів Артура Кларка, поряд з “Космічною Одіссеєю”. Вперше роман був опублікований у 1973 р. та одразу отримав цілу низку нагород, зокрема премії “Неб’юлу”, “Г’юго” та “Юпітер” за найкращий роман та премію Британської науково-фантастичної асоціації. Дія роману відбувається у 2130 р., за сюжетом група астронавтів намагається перехопити інопланетний корабель, що увійшов у Сонячну систему, та встановити контакт з іншим розумом.