Запуск гри Cyberpunk 2077 майже рік тому не пройшов так, як того хотілося б видавцю. Гравці скаржились на численні баги та низьку продуктивність. Це призвело до того, що Sony навіть прибирала гру зі свого магазину PlayStation Store на півроку, не кажучи про численні повернення грошей незадоволеним покупцям.

Іншим наслідком такого релізу став колективний позов на студію. Минулого тижня компанія почала намагання вирішити це у досудовому порядку. І їй це вдалося. Розмір виплат складає всього $1,85 млн.

За інформацією The Verge, компанія витратила на розробку та маркетинг $316 млн, які вдалося покрити ще на стадії передзамовлень. До того ж рефанди майже не вдарили по бюджету компанії. Тож врегулювання конфлікту обійшлося у копійки.

Також відзначається, що позивачем у цій справі виступили не розгнівані гравці, а інвестори, які зокрема вважали, що компанія вводила їх в оману стосовно фінансових показників. І не дивлячись на популярність гри та кількість продажів, репутація компанії відчутно похитнулась, а її акції втратили більш ніж половину вартості у порівнянні з минулим роком.