Пандемія COVID-19 все ніяк не завершиться. Вчора CEO компанії Apple Тім Кук повідомив співробітників, що повернення до офісної роботи у новому кампусі в Купертіно знову відкладається. У минулий раз планувалося, що починаючи з 1-го лютого 2022 року офіс таки запрацює, але спалах нового штаму вірусу вчетверте відклав це на невизначений час.

Також компанія виплатить співробітникам бонус у розмірі $1000 на дооблаштування домашнього робочого місця.

Apple давно збиралась запровадити «гібридний» режим роботи, при якому з’являтись в офісі потрібно було декілька разів на тиждень. Щоправда, співробітники компанії були невдоволені таким рішенням, бажаючи перейти на більш сучасний варіант віддаленої роботи (як, наприклад, зробив Twitter). Тім Кук все одно збирався випробувати «гібридний» режим у 2022 році та потім подивитися на результати.

Однак, деякі підрозділи компанії працюють у різних умовах. Наприклад, інженери, залучені у розробці «заліза», все одно відвідують кампус, а деякі інші команди отримали погодження менеджерів на повністю дистанційний режим.

Разом з перенесенням повернення до офісу, через Омікрон компанія тимчасово закрила магазини в Техасі, Маямі, Мериленді та Оттаві.

Для порівняння, вчора стало відомо, що Google все ж вимагає від своїх працівників повернення до офісу з наступного, також запроваджуючи триденний офісний графік. До того ж невакцинованим співробітникам загрожує втрата робочого місця.