Сполучені Штати додадуть вісім китайських компаній, включаючи найбільшого у світі виробника комерційних дронів DJI Technology Co Ltd, до інвестиційного чорного списку цього тижня, повідомляє Financial Times.

Міністерство фінансів США внесе компанії в чорний список «Китайських компаній військово-промислового комплексу» у четвер через їхню причетність до стеження за уйгурською мусульманською меншиною, йдеться у звіті FT із посиланням на двох людей, поінформованих про цей крок. Американським інвесторам заборонено купувати частки в компаніях зі списку, який наразі містить близько 60 компаній.

Речник DJI відмовився коментувати звіт FT, але направив Reuters на заяву компанії, коли вона була додана до «списку суб’єктів» Міністерства торгівлі США рік тому з тих же причин. Цей список забороняє компанії купувати або використовувати американські технології чи компоненти. Тоді в DJI заявили, що не зробили нічого, щоб виправдати цей крок, і продовжать продавати свою продукцію в Сполучених Штатах, де вони створили великий ринок.

FT також назвав інші компанії, які були додані до списку. Серед них фірма програмного забезпечення для розпізнавання зображень Megvii, виробник суперкомп’ютерів Dawning Information Industry, сервіс з розпізнавання обличчя CloudWalk Technology, група кібербезпеки Xiamen Meiya Pico, компанія штучного інтелекту Yitu Technology та компанії з хмарних обчислень Leon Technology та NetPosa Technologies