У минулий вівторок компанія оголосила, що вводить автоматичні субтитри до відеороликів, що є значним кроком уперед у справі забезпечення доступності. Автоматичні субтитри будуть доступні на iOS, Android та в Інтернеті “більшістю мов”, згідно з заявою компанії.

У компанії дещо скандальна історія з функціями доступності, хоча вона й робить кроки щодо покращення ситуації. Компанія зазнала серйозної критики за запуск у 2020 році голосових твітів без субтитрів, і незабаром після цього стало відомо, що у неї на той момент не було спеціальної команди із забезпечення доступності.

Детальніше про субтитри у Twitter

З того часу компанія створила дві команди, які займаються питаннями доступності, і врешті-решт додала підписи до голосових твітів, хоча минуло понад рік після їхнього першого запуску. Соцмережа також додала живі субтитри в Spaces, свій продукт для аудіокімнат, схожий на Clubhouse.

Однак користувачам потрібно взяти до уваги важливий момент: автоматичні субтитри з’являтимуться лише на нових відео, завантажених у соцмережу. Старі відео залишаться без оновлень. Також наразі немає інструменту редагування автоматичних субтитрів або хоча б скарг на їхню якість.

Нагадаємо, що новини нашого сайту можна також читати у Твіттері за посиланням.