Samsung має намір перенести технологію гнучких екранів на електроніку, що носиться. Технологічний гігант запатентував новий дизайн смарт-годинника, діагональ якого може помітно збільшуватися — на цілих 40%. Це дозволить компанії у майбутньому реалізувати більше програм на екрані цього смарт-годинника, а також створити нові сценарії їх використання.

Патентна заявка Samsung була виявлена ​​у базі даних Всесвітньої організації інтелектуальної власності (ВОІВ). Вона включає 96 сторінок тексту та кілька начерків.

Samsung запатентувала смарт-годинник з розсувним дисплеєм

Згідно з патентом, первісний вид Galaxy Watch наступного покоління нічим не відрізнятиметься від звичайних смарт-годинників – простий круглий дисплей, заводна головка та кілька додаткових кнопок. Але при натисканні однієї з кнопок дисплей цього смарт-годинника починає автоматично розтягуватися по вертикалі. У цьому режимі системне програмне забезпечення Samsung автоматично адаптується до нового формату — деякі програми поділяють інформацію на дві частини, інші починають показувати її інакше.

Samsung запатентувала смарт-годинник з розсувним дисплеєм

Виробник уточнює, що екран можна буде збільшувати та зменшувати за допомогою стандартного жесту pinch-to-zoom, який зазвичай використовується для зміни розміру зображень, що переглядаються. Таким чином, за допомогою такого смарт-годинника можна буде дивитися відео і навіть повноцінні фільми.