Компанія OPPO на щорічній конференції OPPO INNO DAY презентувала свій новий флагман — перший в лінійці цього виробника складаний смартфон OPPO Find N.

Він компактніший за аналогічні моделі конкурентів, “закривається” екраном всередину, в розгорнутому стані співвідношення сторін становить 8,4:9 — тож в такому разі він має так званий альбомний формат. Крім того, OPPO Find N обладнаний зовнішнім екраном з пропорціями 18:9, який дозволяє використовувати смартфон, не відкриваючи його. Обидва екрани мають розширене колірне охоплення та пікову яскравість 1000 ніт. Діагональ внутрішнього екрана складає 7,1” (є підтримка HDR10+ та динамічної частоти 120 Гц, щільність пікселів 370 PPI), зовнішнього — 5,49” (60 Гц, 420 PPI, захисне скло Gorilla Glass Victus).

OPPO Find N: перший складаний смартфон OPPO

Внутрішній екран отримав назву Serene – він виконаний за технологією LTPO, складається з 12 шарів, один з яких — ультратонке скло Flexion UTG завтовшки 0,03 мм. Згідно з інформацією виробника, дисплей дуже надійний і може витримати понад 200 тис. складань. Завдяки використанню вдосконаленого шарніра Flexion (який “у розрізі” виглядає як крапля води) смартфон можна зафіксувати у розкладеному стані під кутом у межах 50-120 градусів, в складеному варіанті у нього немає проміжку між двома половинками дисплея, а в розкладеному — майже відсутня “складка” посередині.

OPPO Find N: перший складаний смартфон OPPO

OPPO Find N оснащений потрійною тиловою камерою: основний об’єктив на 50 МП із датчиком Sony IMX 766, надширококутний об’єктив на 16 МП і телеоб’єктив на 13 МП; також у нього є селфі-камери як на внутрішньому, так і на зовнішньому дисплеях. В OPPO Find N обидва зовнішні краї складаного телефона отримали 3D-вигнутий дизайн, завдяки чому він комфортно лежить в руці. Задня кришка й модуль основної камери повторюють плавний дизайн Find X3 – вигнуті лінії візуально зменшують висоту модуля камери. Смартфон представлений у трьох кольорах: чорному, білому та пурпуровому.

OPPO Find N: перший складаний смартфон OPPO

В OPPO Find N використовується чипсет Snapdragon 888, ємність акумулятора складає 4500 мА*г (підтримується швидке заряджання 33 Вт та швидке бездротове заряджання — 15 Вт). Розміри смартфона в розкладеному стані становлять 132,6×140,2 мм, вага — 275 г. OPPO Find N буде доступний у Китаї з 23 грудня цього року за ціною 7699 юанів за версію 8 ГБ / 256 ГБ та 8999 юанів за версію 12 ГБ / 512 ГБ. Інформації щодо доступності цієї моделі в Україні наразі немає.