Google запустив Android Go для бюджетних смартфонів у 2017 році — і за цей час було продано вже понад 200 млн моделей з цією системою. І тепер, коли звичайний Android 12 поступово отримує все більше пристроїв, настав час для релізу і його “спрощеної версії”, яка добереться до реальних смартфонів вже у 2022 р.

Google оголосив, що в Android 12 Go Edition додатки будуть запускатися швидше на 30% (у порівнянні з попередньою версією Android 11 Go), а їх анімації стануть більш плавними. Також Google представив новий SplashScreen API, за допомогою якого розробники зможуть зробити “холодний старт” своїх додатків більш плавним та швидким.

Android 12 Go Edition для дешевих смартфонів: більша автономність, прискорений запуск додатків

Також в Android 12 Go Edition буде покращена автономність шляхом гібернації додатків, що довго не використовуються (про що система буде повідомляти користувача), а утиліта Files Go дозволить відновлювати видалені файли протягом 30 днів. За допомогою нових “розумних” функцій система буде пропонувати користувачу можливість прослухати або перекласти контент, що показується на екрані.

Android 12 Go Edition для дешевих смартфонів: більша автономність, прискорений запуск додатків

Користувачі бюджетних смартфонів імовірно заощаджують і на мобільному трафіку, тож нова функція Nearby Share допоможе їм в цьому — вона дозволить поділитися додатком з іншим смартфоном поруч безпосередньо, без необхідності його завантаження з Google Play. Також в Android 12 Go Edition буде спрощене використання смартфону кількома користувачами, внаслідок додання вибору гостьового профілю на екран блокування.

І звісно, нова версія Android — це додатково покращений захист конфіденційності даних. В новій версії системи користувач отримає спеціальну “панель конфіденційності”, де можна буде побачити, які додатки мають доступ до яких даних, а новий індикатор в рядку стану повідомить про використання мікрофону або камери.

Android 12 Go Edition для дешевих смартфонів: більша автономність, прискорений запуск додатків