Компанія OPPO показала на своїй виставці INNO DAY 2021 новий пристрій – моноокуляри OPPO Air Glass. Гаджет можна віднести до категорії aR — assisted Reality (допоміжна реальність), він оснащений мікропроєктором Spark, також виробництва OPPO, Micro LED та індивідуальним дифракційним оптичним дисплеєм. Користувач може керувати OPPO Air Glass за допомогою дотику, голосу, рухів голови та рук, що, за словами виробника, забезпечує швидкий і легкий доступ до потрібної інформації.

OPPO показала моноокуляри Air Glass з мікропроєктором Spark

OPPO Air Glass мають моноклевий дизайн, їхня вага складає менш ніж 30 грамів, каркас пристрою виготовлений за технологією СNC. Конструкція монокулярної лінзи стилізована під крило цикади й суттєво відрізняється від традиційних закруглених лінз в окулярах. Об’єктив закріплений у легкій тонкій оправі, що містить усі компоненти, зокрема й платформу Qualcomm Snapdragon Wear 4100.

OPPO показала моноокуляри Air Glass з мікропроєктором Spark

Основою дисплея Air Glass є розроблений OPPO мікропроєктор Spark – компактна проєкційна система з розмір лише 0,5 куб. см, що приблизно дорівнює кавовому зерну. Проєктор оснащений металевим корпусом СNC зі скляним модулем об’єктива для кращого розсіювання тепла та стабільності. Spark працює на основі матриці Micro LED, яка має роздільну здатність 640х480 точок та яскравість до 3 мільйонів ніт.

OPPO показала моноокуляри Air Glass з мікропроєктором Spark

OPPO Air Glass використовують спеціально виготовлений оптичний дифракційний хвилевід, який підтримує два режими роботи дисплея: із 16 та 256 градаціями яскравості. Це дає змогу досягти показників яскравості до 1400 ніт і, за словами виробника, забезпечує чітке зображення за різного освітлення. З обох боків хвилевід вкрито двома шарами сапфірового скла, що забезпечує захист із покращеною прозорістю.

OPPO показала моноокуляри Air Glass з мікропроєктором Spark

OPPO Air Glass орієнтовані на якомога більшу кількість людей, зокрема й на користувачів із порушеннями рефракції, як-от короткозорість і гіперметропія. Новинка має два типи оправи: сріблясту напівоправу та чорну повну оправу, щоб краще задовольнити користувачів, яким потрібні коригувальні окуляри. Обидва кольори доступні у двох розмірах.
OPPO Air Glass можна керувати за допомогою додатка Smart Glass на OPPO Watch 2 чи будь-якому смартфоні OPPO з версією ColorOS 11 і вище. Гаджет підтримує чотири інтуїтивно зрозумілі методи взаємодії: дотик, голос, рухи рук і голови.

OPPO показала моноокуляри Air Glass з мікропроєктором Spark

Коли Air Glass підключені до OPPO Watch 2, власники гаджета можуть використовувати рухи рук для підтвердження, скасування та перемикання програм. Крім того, окуляри розпізнають рухи голови. Наприклад, плавне кивання або похитування головою може відкривати та, відповідно, закривати сповіщення.

OPPO Air Glass почнуть продаватися вже у 2022 році, проте поки що тільки в Китаї.