Присвячений пошуку роботи в IT сайт DOU щорічно проводить опитування користувачів та складає рейтинги найкращих роботодавців в українському IT. Цього року вони ще й вибрали з майже 7,000 коментарів найтиповіші та найцікавіші скарги та побажання. Так на що ж українські програмісти скаржилися у 2021 році?

На розмір компенсації. Оцінюючи матеріальну компенсацію та корпоративний соцпакет, респонденти найчастіше скаржилися на низьку зарплату, непрозорий і нерегулярний процес її перегляду, неоплачувані овертайми, малу кількість днів відпустки та лікарняних, відсутнє медичне страхування.

На умови праці. Скаржилися на незручне розташування офісу, стару техніку, відсутність допомоги від компанії в організації праці вдома, негнучкий графік і нічні мітинги.

На кар’єрні перспективи. Найчастіше скарга – відсутність фідбеку, непрозорий процес підвищення, незацікавленість компанії в професійному розвитку працівників.

На проєкт. Тут спеціалісти незадоволені непрофесійним менеджментом, застарілими або рідкісними технологіями, токсичною атмосферою в команді, складністю комунікації із замовником, завеликою напругою на роботі або рутиною.

Радимо почитати вибрані коментарі на DOU: серед них зустрічаються як доволі агресивні, так і дуже кумедні.