Пікапи доволі рідко зустрічаються на українських дорогах, але серед водіїв у США це дуже популярна категорія автівок. Зазвичай це великі вантажівки з потужними двигунами. 

Цього року популярне видання про авто визнало найкращим пікапом року новий Rivian R1T — повністю електричну вантажівку американського виробництва. Місяць тому вони ж назвали автомобілем року Lucid Air — також американське електричне авто. Цікаво, що це нові бренди та їх перші випущені машини.

У свіжому релізі про Rivian сказали, що це «найвидатніший пікап, на якому ми коли-небудь їздили». Редактори також відмітили, що компанія не просто зробила гарне авто, а повторно визначила, яким має бути сучасний пікап.

Серед конкурентів були представлені моделі від Ford, Honda, Dodge, Hyundai та Hummer. 

Rivian R1T оснащений повним приводом з окремим двигуном для кожного колеса. Сумарна потужність складає 835 кінських сил, а крутний момент — понад 1200 Н•м. Від 0 до 100 км/год авто розганяється за 3,1 секунди. До того ж місткість батареї у нього 133 кВ•год, що дозволяє мати запас ходу до 500 км, або 180 кВ•год, що збільшить пробіг до майже 650 км.

Коштує таке авто від $67500.

Не менше Rivian сподобався ще й одному з найвідоміших автоблогерів Дагу Демуро. На своєму каналі він демонструє незвичні та іноді маловідомі деталі різних авто. Цей пікап він також назвав найкрутішим.