Контрактні абоненти «Київстар» нарешті отримали можливість підключення eSIM віддалено. Раніше така можливість була лише при особистому зверненні з паспортом в один з фірмових магазинів оператора.

Для того, щоб приєднати додатковий номер, потрібно вказати на сайті свої дані: ПІП, номер паспорту, адресу, обрати спосіб доставляння контракту. Це може бути кур’єр або доставка Новою Поштою. Потрібно сплатити вартість першого підключення на обраний тарифний план. Після цього абоненту стане доступним QR-код, відсканувавши який, він вже зможе користуватись послугою відкладеного контракту. А повноцінне підписання контракту стане можливе, як тільки його доставить кур’єр або пошта, що відбувається зазвичай впродовж кількох днів.

Нагадаємо, що eSIM – це електронна SIM-картка. Технологія з’явилась в Україні тільки у 2020 році, але загалом у світі стрімко набуває популярності. Наприклад, за даними Juniper Research, в найближчі 5 років кількість активованих eSIM у світі зросте на 180% та досягне відмітки 3,4 млрд до 2025 року. В «Київстар» зазначають, що лише за останній рік кількість смартфонів, що підтримують eSIM, збільшилася на 160%, а за час, коли послуга eSIM стала доступною для абонентів передплати та контракту, її підключили близько 50 тис. абонентів.