Xiaomi опублікувала на Weibo інформацію про «прорив» у своїй технології акумуляторів. Та на відміну від більшості гіперболізованих новин, які ми зазвичай чуємо про наукові здобутки щодо нових типів акумуляторів, досягнення компанії звучить реалістично. У Xiaomi навіть заявляють, що виробництво розпочнеться вже наступного року.

Згідно з машинним перекладом публікації Weibo (через Google Lens), нова технологія акумулятора обіцяє збільшення місткості на 10% для того ж об’єму завдяки збільшенню вмісту кремнію в електродах і вдосконаленій технології пакування, яка стискає і згинає схеми керування. Таким чином, вони знаходяться на одному рівні з верхньою частиною батареї, а не виступають назовні.

Нова технологія акумуляторів від Xiaomi може підвищити їхню місткість на 10%

Xiaomi обіцяють більшу місткість при тому самому об’ємі корпуса акумулятора. Це означає, що смартфон із батареєю, скажімо, на 4000 мАг, зможе в майбутньому мати 4400 мАг, не змінюючи фізичний розмір.

Крім того, в публікації Xiaomi згадується про підвищену безпеку та довговічність акумуляторів завдяки технології інтелектуальної нічної зарядки. Багато нових смартфонів можуть зупиняти заряд акумулятора, не доводячи його до 100%, але автоматично продовжуючи заряджання якраз перед тим, коли користувач зніме апарат з зарядного пристрою вранці. Це зменшує непотрібне зношування акумулятора протягом ночі, і Xiaomi обіцяє впровадити цю технологію безпосередньо в сам контролер акумулятора. Він також матиме інші функції безпеки, як-от вбудоване керування температурою та інші підключені аналітичні дані.