Rebellion нарешті анонсувала нову частину свого снайперського шутера Sniper Elite — через чотири роки після виходу останньої, четвертої “номерної” гри в цій серії.

Дія Sniper Elite 5 буде відбуватися у Франції в 1944 р., куди наш старий знайомий Карл Фейрберн відправиться з Італії 1943-го. Розробник повідомляє, що на цей раз він стане командиром загону рейнджерів США, метою якого буде послаблення захисту німців у Бретані.

Після того як він встановить зв’язок з французьким підпіллям, Карл дізнається про таємничий проєкт нацистів під назвою “Операція Кракен” — тож тепер його першочерговою ціллю стане знищення цього “кракену”, поки він не встиг зруйнувати плани союзників щодо вторгнення у Францію.

Розробник обіцяє, що локації в Sniper Elite 5 будуть засновані на реальних місцях у Франції та стануть найбільшими за всю історію серії. Як завжди, вони припускатимуть нелінійне проходження з численними точками входу та виходу, тож гравці зможуть самі створювати свій сценарій проходження кожної місії.

В Sniper Elite 5 буде покращений кооперативний режим, з можливістю ділитися з друзями корисними предметами, віддавати їм накази та лікувати поранення. Також у грі з’явиться нова багатокористувацька механіка, схожа на ту, що ми вже бачили в Deathloop: за бажанням ви зможете вторгатися в гру інших гравців у ролі німецького снайпера.

Звісно, фірмова камера, що показує момент влучання кулі в супротивника в усіх кривавих подробицях, нікуди не ділась, більш того, в Sniper Elite 5 вона додатково буде працювати з пострілами з пістолетів та автоматів.

Точної дати релізу ще немає: “десь у 2022 р.”. Sniper Elite 5 буде доступною в Steam, Epic Games Store та Windows Store, також очікується, що вона з’явиться в Xbox Game Pass одразу після релізу.