Користувач YouTube під ніком AI Addict виклав у себе на каналі відео з реальним тест-драйвом автопілоту Tesla (Full Self Driving – FSD) в бета-версії 10.6 в місті Сан-Хосе. Завдяки майже 11-хвилинному відео можна отримати уявлення, наскільки добре автопілот може керувати автомобілем в умовах центральної частини міста з великою кількістю різноманітних дорожніх умов.

Як зазначає автор ролика, FSD Beta 10.6 вже краще розпізнає велодоріжки, проте періодично намагається повернути на відокремлену смугу з трамвайними шляхами та не одразу розпізнає смугу громадського транспорту. При виїзді на головну дорогу та при повороті автопілот іноді занадто зволікає, у відео електромобілю декілька разів сигналять водії авто, що їдуть за ним. Також автопілот Tesla один раз зупинився посеред дороги, схоже, сприйнявши вивіску банку червоного кольору за червоний знак світлофора.

Під час запису відео також сталося дві позаштатні ситуації. В першій дорогу перегородила вантажівка й автопілот Tesla “запанікував”, попросивши водія перехопити контроль, проте віддав його не одразу.  В другій пішохід почав рухатися на червоне світло, й автопілот не встиг зреагувати.

Загалом ролик показує, що автопілот Tesla ще потрібно вдосконалювати, хоча навіть як на бета-версію, працює він досить непогано, проте водіям точно не варто втрачати пильність та відпускати кермо.