Прототип Tesla Cybertruck, який тестують на трасі компанії у Фрімонті, Каліфорнія, потрапив на відео дрона, що змусило Ілона Маска відреагувати на до смішного великий лобовий склоочисник автомобіля.

Масивне пласке лобове скло Cybertruck, що плавно переходить у капот, було однією з найбільш відмінних рис електричного пікапа, коли він вперше був показаний у 2019 році. Але схоже, що команда дизайнерів Tesla створила для інженерів доволі серйозну проблему, адже велике лобове скло потрібно чистити. І це доведеться робити або традиційним механічним склоочисником, або придумати новий.

У Cybertruck до смішного великий склоочисник. Маск каже, що це його турбує

Ще у 2019 році Tesla запатентувала склоочисник, який мав повторювати форму лобового скла та їздити на електромагнітній подушці на кшталт потягів маглев. Така система могла б забезпечувати ефективне очищення лобового скла одним склоочисником, який би ще й міг ховатися під капотом. У своєму патенті Tesla також стверджує, що її футуристичний склоочисник міг би запускатися системою виявлення дощу та снігу на основі нейронної мережі, яка вже розгорнута в електромобілях виробника з автопілотом другого покоління.

У Cybertruck до смішного великий склоочисник. Маск каже, що це його турбує

Але поки ми бачимо на Tesla Cybertruck, який мав би вже скоро піти в масове виробництво, зі звичайним механічним склоочисником, і складно сказати, чи вийде в компанії це змінити. Ілон Маск на це відповів у своєму твіттері: “Найбільше мене турбує склоочисник. Немає легкого рішення. Ідеальним, але складним, був би склоочисник, що розгортається та розміщується в передньому багажнику”.

Також він зазначив, що за законом виробник не може відвантажувати авто без бічних дзеркал, але після покупки власникам дозволено модифікувати свої автомобілі. Перша версія Tesla Cybertruck була представлена, а потім і багато разів зображувалася на рендерах без бічних дзеркал.

У Cybertruck до смішного великий склоочисник. Маск каже, що це його турбує

Тому вважалося, що в електропікапі будуть використовувати замість дзеркал камери. Проте Cybertruck все ж не зможе без них обійтися.