Якщо ви працюєте вдома, це ще не значить, що ви маєте бути менш захищеними від нещасних випадків на роботі, ніж офісні працівники. Так вирішив суд у Німеччині, куди звернувся позивач після того, як йому було відмовлено у виплаті страховки після дещо незвичного випадку: коли вранці він вийшов зі спальні та попрямував до свого робочого кабінету поверхом нижче, чоловік послизнувся на сходах і впав, отримавши при цьому травму спини.

Спочатку цей “маршрут на роботу” розцінювався як “підготовчий акт перед початком праці”, тож перший суд відмовився визначати його страховим випадком, але суд вищої інстанції, куди після цього звернувся чоловік, визнав це “застрахованим робочим маршрутом” — можливо, на таке рішення вплинув аргумент про те, що цей працівник не має звички снідати, тож зі спальні “пішов прямо на роботу” (зазначається, що якби він впав під час “переходу” з кабінету до кухні, це вже не вважалося б страховим випадком).

Ця прикра пригода трапилася вже кілька років тому, у 2018 році, та остаточне рішення по ній було винесене лише днями. Що ж, німецький суд працює не швидко, але рішення на користь позивача, здається, варте того, щоб його почекати. Та й з огляду на те, що останнім часом віддалена робота набула шаленої популярності через епідемію ковіду, це може бути цікавим та вельми корисним прецедентом на майбутнє.