Оригінальний Cowboy Bebop є беззаперечною класикою аніме, з якою знайомі навіть ті, хто взагалі не цікавиться японською анімацією. І коли Netflix анонсував свою екранізацію з живими акторами, прихильники сприйняли цю новину спочатку з ентузіазмом — але після перших трейлерів він потроху розвіявся. І остаточно змінився розчаруванням з появою “живого” серіалу на екранах.

Для незнайомих з оригіналом Cowboy Bebop виглядав як дивакувата і не дуже цікава “космоопера” зі слабкою акторською грою та дивними костюмами, яку трохи рятувала непогана операторська робота. Проте фанати аніме лишились незадоволеними абсолютно всім (за винятком хіба що Джета та, звісно, Айна). Невдалий підбір акторів на майже всі ролі, зміщені акценти в сюжеті, карикатурний злодій… При цьому серіал аж надто намагався копіювати оригінал і грати на ностальгійних почуттях, що також виглядало дивно та недоречно в сучасному американському фантастичному серіалі.

Тож цілком очікуваною стала новина про те, що Netflix вирішив закрити серіал — менше ніж через місяць після його прем’єри. Звісно, в оригінальному аніме сюжет мав логічне завершення і не припускав можливості продовження, але Netflix традиційно закінчив серіал очікуваним кліфгенгером, тож за бажанням другий сезон він міг би й зняти. Але зважаючи на статистику перегляду та витрати на виробництво, таке рішення прийнято не було: Netflix-версія Cowboy Bebop офіційно “все”. Здається, це й на краще, особливо якщо пригадати, що на останніх секундах першого сезону в кадрі з’явилася Ед — і цілого сезону з такою версією цієї дівчинки-хакера ми могли б і не витримати…