Horizon Zero Dawn стала однією з небагатьох ігор де одночасно є підтримка як DLSS, так і FSR. Це сталося з виходом патчу 1.11 в якому окрім цього є ще одне цікава зміна.

Відтепер гра не буде перекомпільовувати шейдери після кожного апдейту драйверів відеокарти чи самої гри, що раніше могло займати по декілька хвилин. Після патчу 1.11 компіляція буде відбуватися паралельно з завантажуванням ігрового рівня.

Щодо DLSS і FSR, то розробник не виклав порівняння цих технологій, але їх вже зробили перші власники патчу. Очікувано обидві технології майже не погіршують якості зображення, деякі користувачі взагалі не бачать різниці, при цьому чіткість зображення та кількість fps в грі зростає.

Один з прикладів на якому помітно що DLSS (версії 2.35) та FSR збільшують чіткість зображення в порівнянні з нативною роздільною здатністю нижче. Інші тут.

З оновленням 1.11 у Horizon Zero Dawn з'явився одночасно DLSS та FSR

Також порівняти DLSS та FSR можна на imgsli (1, 2) де при збільшенні помітно що зображення в деяких випадках все ж погіршується на листі дерев (LOD об’єктах). Це характерно для деяких імплементацій DLSS та FSR, бо гра додатково знижує деталізацію LOD, прив’язуючи цей параметр до зниженої роздільної здатності DLSS або FSR.

З оновленням 1.11 у Horizon Zero Dawn з'явився одночасно DLSS та FSR