Віртуальні чемпіонати з різних видів спорту і раніше були доволі популярні, а пандемія зайвий раз спонукала їх розвиток. Одним з таких чемпіонатів є змагання з дрифту DMVC 2021, яке проводила організація Drift Masters. Переможцю турніру випала нагода опинитися за кермом справжнього дрифт-кара і поїздити з чемпіоном реальних змагань цієї категорії.

У DMVC 2021 переміг англієць Різ Таттерсон. Його було запрошено до Польщі, де разом з Петром Венцеком він мав можливість проїхатись треком на Nissan Silvia S15 потужністю 900 кінських сил.

До цього Різ ніколи не їздив у авто такого класу. І це була не «прогулянка парком», обмежень швидкості чи заборон стосовно заносів не було. Навпаки, організаторам чемпіонату було цікаво, чи зможе «віртуальний» гонщик повторити пілотаж у реальному житті на реальній машині.

Авжеж, його чекав певний інструктаж і майстер-клас на треку від постійного пілота машини. Але потім вони помінялися місцями та побачили, чи спроможен симулятор чогось навчити людину та як цей досвід можна перенести на справжній трек. (Якщо дивитись довгий вступ не зовсім цікаво, то головні дії починаються з 7-ої хвилини запису.)