Компанія Google випустила першу бета-версію Android 12L – нової версії ОС, призначеної для покращення роботи з інтерфейсом на планшетах і смартфонах з гнучкими екранами.

Google випустив першу бета-версію Android 12L для планшетів та смартфонів з гнучкими екранами

З Android 12L Google додає макет із двома стовпцями для пристроїв із великими екранами, що дозволить користувачам отримувати більше інформації. Наприклад, швидкі налаштування та сповіщення можуть показуватися поруч.

Google випустив першу бета-версію Android 12L для планшетів та смартфонів з гнучкими екранами

Google також працює над покращенням багатозадачності, дозволяючи перетягувати програму в режим розділеного екрана з панелі завдань, яку також можна використовувати для швидкого перемикання між додатками.

Як і в попередній версії Android 12L для розробників, в Google зазначають, що першу бету можна запустити на реальному пристрої з великим екраном, наприклад, на Lenovo Tab P12 Pro. Крім того, її можна спробувати в емуляторі. В Google також повідомляють, що Android 12L можна поставити на «підтримуваний пристрій Pixel», починаючи від Pixel 3A та до Pixel 5A, хоча випробувати інтерфейс великого екрана в такому випадку не вийде.