YouTube оголосив про запуск своєї програми YouTube Shorts Fund в Україні. Починаючи з грудня компанія заохочуватиме авторів та артистів, які створюють креативні та унікальні короткі відео, за їхній внесок в контент сервісу.

Фонд у розмірі $100 мільйонів був уперше представлений ще у травні й вже доступний на багатьох ринках у всьому світі. Запуск в Україні став черговим кроком на шляху реалізації довгострокового плану монетизації для Shorts.

Щоб взяти участь у програмі YouTube Shorts Fund, автори повинні відповідати наступним критеріям:

  • За останні 180 днів на каналі має бути завантажене хоча б одне коротке відео, яке відповідає вимогам;
  • Канали повинні відповідати Правилам спільноти YouTubeправилам щодо авторського права та правилам щодо монетизації;
  • Канали, що завантажують відео з водяними знаками або логотипами сторонніх соціальних мереж, неоригінальні відео (наприклад, невідредаговані кліпи з фільмів або телешоу) або відео, які повторно завантажені з каналів інших авторів, не будуть допущені;
  • Для участі в програмі не обов’язково, щоб канали зараз брали участь у програмі монетизації на YouTube;
  • Автори повинні бути старші за вік повноліття у своїй країні/регіоні.

У рамках програми YouTube Shorts Fund відповідні вимогам канали можуть заробляти від $100 до $10 000 щомісяця, суми бонусних виплат коригуються залежно від загальної ефективності каналу та місцеперебування аудиторії. YouTube планує розширити програму ще на більшу кількість країн у найближчі місяці.

YouTube Shorts Fund – це ще один спосіб, за допомогою якого автори та артисти можуть монетизувати свій контент на YouTube – від реклами до платних цифрових продуктів, мерчандайзингу, брендованого контенту тощо.

Усього за останні три роки YouTube виплатив авторам, артистам та медіа-компаніям понад 30 мільярдів доларів США.

Отримати додаткову інформацію про умови участі у YouTube Shorts Fund можна на сайті.