Вже наступного року на українському ринку вперше з’являться китайські автомобілі преміум-бренду Hongqi (Червоний прапор), які довго взагалі не продавали нікому, крім китайської урядової еліти, повідомляє Auto-Consulting. Проте останнім часом бренд Hongqi взяв курс на експансію на світові ринки й тепер його можуть купити «прості смертні», зрозуміло, якщо вони мають гроші на такий автомобіль.

За інформацією видання на українському ринку буде представлено три моделі бренду:

Седан Hongqi H9 – аналог M-B S-Class, який буде доступний у різних виконаннях, у тому числі  з двоколірним фарбуванням кузова за $69 000 – $91 000.

Кросовер Hongqi HS5, який належить до сегмента D-SUV і укомплектований 2-літровим турбованим бензиновим двигуном з віддачею 224 к.с. Ціни на HS5 стартують із $42 900 до $52 000.

В Україні з’являться автомобілі китайського преміум-бренду Hongqi

І третьою моделлю під емблемою “Червоного прапора” стане повнорозмірний електричний кросовер Hongqi E-HS9 EV із запасом ходу 400 та 500 км.

В Україні з'являться автомобілі китайського преміум-бренду Hongqi

Його можна порівнювати з Rolls-Royce, принаймні, китайському виробникові дуже б цього хотілося, виходячи з дизайну. І ціни теж не малі: від $109 000 до $136 000.

Займатиметься дистрибуцією бренду Hongqi в Україні компанія Big Bug Cars.