OPPO проведе наступного тижня захід Inno Day, на якому планує показати свої останні розробки. Проте вже зараз компанія робить невеликі тизери майбутніх анонсів. Зокрема вона опублікувала у своєму твіттері коротке відео, в якому натякає на новий тип дизайну камер для смартфонів. «Більшість спливаючих вікон дратують… Але не наша висувна камера власного виробництва!» – написано в повідомленні OPPO.

На відео, прикріпленому до повідомлення, показано як блок камери виїжджає з корпусу смартфону, а потім прибирається всередину. Відео також показує, що механізм водонепроникний і що він автоматично втягне камеру, якщо телефон впаде.

На відміну від висувних селфі-камер, які ховаються всередині смартфону, переміщення камери вперед-назад по осі Z справді може вплинути на якість зображення, хоча OPPO поки нічого не заявляла про будь-які оптичні переваги цієї конструкції. Судячи з усього, це не зум-об’єктив, оскільки він позначений просто як 50 мм, але теоретично він може допомогти покращити роботу телеоб’єктива.

OPPO показала основну камеру смартфона, що виїжджає з корпусу

Маркування на модулі камери вказують, що сенсор має розмір 1/1,56 дюйма, а об’єктив еквівалентний 50 мм з діафрагмою f/2,4, тобто він повинен бути приблизно у два рази довшим, ніж основний об’єктив смартфону. Це набагато більший датчик, ніж зазвичай знаходиться за телеоб’єктивами, проте додаткова висота, яку дозволяє цей механізм, можливо, дозволяє використовувати таку камеру в смартфонах.