Такий коментар зробила виконавчий віцепрезидент та фінансовий директор NVIDIA Колетт Кресс (Colette Kress) на віртуальній конференції UBS Global TMT у понеділок під час обговорення зусиль, які докладає NVIDIA щодо збільшення виробництва чіпів на тлі їх безперервного дефіциту.

Зокрема вона зазначила: “компанія проведе відповідну роботу, аби забезпечити зростання постачань. Ми досить добре розвивалися протягом цього року, і плануємо зростання виробництва і в четвертому кварталі. Тож ми віримо, що у другій половині наступного року ми опинимося в кращій ситуації”.

Постачання також має покращитися, коли NVIDIA розпочне випуск графічних процесорів наступного покоління, які прийдуть на зміну серії RTX 3000. Кресс сказала, що компанія вклала мільярди доларів в угоди про довгострокові зобов’язання щодо виробничих потужностей — та на жаль, вона не уточнила, які саме заводи маються на увазі (можна лише припустити, що часткою угоди є Samsung, з яким NVIDIA вже співпрацювала при виробництві GPU Ampere).

Та попри такий оптимізм керівництва NVIDIA, звичайні покупці напевно залишаться скептично настроєними щодо доступності відеокарт у продажу у найближчому майбутньому, якщо тільки ситуація не зміниться докорінно – апетити спекулянтів та майнерів, здається, ніщо не може задовольнити, як не збільшуй виробництво.