Компанія Neuralink з 2016 року займається розробкою інтерфейсу взаємодії між людським мозком та електронними пристроями.

Як повідомив Ілон Маск, вони планують запустити випробування за участі людей наступного року. Вживлені чипи мають збирати інформацію про роботу мозку, заразом стимулюючи його активність. До того ж вони будуть залучені у лікуванні неврологічних розладів та навіть сильних ушкоджень спинного мозку.

«Neuralink добре працює з мавпами й ми насправді проводимо багато випробувань, маємо підтвердження, що все дуже безпечно і надійно. Також пристрій можна безпечно видалити» — сказав Маск в інтерв’ю The Wall Street Jornal.

Також Маск додав, що вже чекає на схвалення дослідів від Управління з продовольства та медикаментів США (FDA), а стандарти самого пристрою значно вищі, ніж того потребує Управління.

Відмічається, що це не перший раз Neuralink починає досліди на людях, які черговий раз переносяться. У 2019 році Маск сподівався почати тести наприкінці 2020, а в лютому 2021 планував на кінець року. З Tesla та SpaceX такі перенесення важливих подій також не раз траплялись.