Канадський хакер Гері Боузер погодився заплатити $10 мільйонів для врегулювання позову Nintendo проти нього за звинуваченням у піратстві. Боузер є членом групи Team Xecuter, яка робила чіпи для модифікації та зламала Nintendo Switch, 3DS, NES Classic Edition та інші консолі.

Найвідоміший продукт Team Xecuter – USB-пристрій під назвою SX Pro, який дозволяє запускати піратські ігри на Nintendo Switch. Компанія роками переслідувала хакерів Switch, а минулого року Боузер був заарештований та звинувачений в іншій федеральній справі. Йому було наказано заплатити $4,5 мільйона за злом Nintendo Switch. В цілому Боузер, з урахуванням останньої згоди виплатити $10 мільйонів, відшкодує Nintendo $14,5 мільйонів.

Боузер зробив бізнес на продажі модів для консолей, що є спірним рішенням у спільноті розробників модів та емуляторів, які зазвичай фокусуються на проєктах з відкритим вихідним кодом, щоб уникати уваги федеральної влади. Nintendo має історію агресивного переслідування несанкціонованого використання своєї інтелектуальної власності, і компанія регулярно переслідує сайти, на яких розміщуються файли ігор.