Додаток для вивчення мов Duolingo щойно випустив свій другий щорічний звіт Language Report, в якому надав результати використання платформи та результати опитування своїх користувачів, передає FastCompany.

Так, 70% респондентів зазначили, що телешоу може мотивувати їх на вивчення мови. Найпоширенішими посиланнями на шоу були такі серіали від Netflix, як Money Heist (іспанська) –  37%; Squid Game (корейська) –  28%; Емілі в Парижі (французька) – 20%; Пітьма (німецька) – 16%; та Люпен (французька) – 16%.

У цих дослідженнях також представлені нові маркетингові стратегії для Duolingo, включаючи кампанію, що розпочалася навколо другого сезону «Емілі в Парижі». Компанія має намір пропагувати ідею, що ви не повинні робити те, що робить в серіалі Емілі: їхати до Франції, не знаючи французької мови.

Мовний звіт Duolingo за 2021 рік: Netflix та TikTok стимулюють людей вивчати нові мови

Найпопулярніші мови для кожної країни у світі за даними Duolingo

Duolingo також докладає більше зусиль до свого облікового запису TikTok після того, як компанія зрозуміла, що додаток є одним з важливих факторів для залучення тих, хто вивчає нову мову. Адже 29% респондентів заявило, що перегляд відео іншою мовою може зацікавити їх для її вивчення. І ця цифра навіть більше (до 40%) серед представників так званого покоління Z.

Ще одним важливим фактором, який спонукає людей вивчати нові мови, є все більше бажання дізнатися про своїх предків. Серед 42% тих, хто почав вивчати нову мову на початку пандемії, 70% відзначили, що це було через бажання зв’язатися зі своєю родинною спадщиною, походженням або культурою.

Згідно зі звітом Duolingo, 27% тих, хто розпочав нові зусилля з вивчення мови, мають члена сім’ї з культури, що розмовляє корінною або маловивченою мовою, наприклад, їдиш, шотландська гельська та навахо.