Life360 — це сервіс, за допомогою якого можна дізнатися місцеперебування когось із членів своєї родини або друзів. Застосунок для смартфона (з дозволу користувача, звичайно) матиме доступ до локації людини і зможе показувати її іншим обраним користувачам. Це дозволяє менше хвилюватись за близьких, коли в школі, в дорозі, тощо. Також у додатку є можливість відправити сигнал SOS, зберігати певні маршрути, знаходити найближчий шлях до іншої людини та навіть бачити водійські звички родичів (швидкість руху, кількість швидких прискорювань або сильних гальмувань…).

Користування подібними сервісами безумовно має передбачати приватність даних, адже це дуже чутлива інформація. З чим користувачі Life360 тепер мають змогу посперечатися. 

Згідно з інформацією The Markup від анонімних працівників індустрії й колишніх співробітників самої компанії, дані користувачів Life360 продаються брокерам, від яких доступ до них зможе отримати майже кожен, хто захоче придбати таку інформацію. І це «всього-на-всього» дані 33 мільйонів користувачів.

У доповіді зазначають, що лише за 2020-й рік компанія заробила на цьому 16 мільйонів доларів і є одним із найбільших джерел такої інформації. Серед найбільших клієнтів Life360 є такі компанії, як X-Mode, SafeGraph та Cuebiq. Вони постачають звіти для хедж-фондів та рекламних агенцій. Звісно, йдеться про агреговані датасети.

CEO Life360 Кріс Хулс відповів, що продаж даних є великою частиною бізнес-моделі компанії, яка дозволяє користувачам отримувати безкоштовний доступ до функцій сервісу. До того ж він наголосив, що розпізнати окремих користувачів через такі датасети неможливо. Також вони не співпрацюють з державними органами.

Минулого місяця Life360 придбала компанію Tile — виробника трекерів для різних речей (аналог Apple AirTag або Samsung SmartTag). Хулс наголосив, що у компанії немає планів продавати дані цих пристроїв.