Як пише Bloomberg, компанія Ford має амбітні плани вийти на друге місце серед постачальників електричних авто, наближаючись до лідера — Tesla. Це має статися в найближчі два роки. Так повідомила COO виробника Ліза Дрейк.

Попит серед покупців кросовера Ford Mustang Mach-E, пікапа F-150 Lightning та мікроавтобуса E-Transit підбадьорив збільшення виробництва та підняв очікувані цифри продажів автівок. Не дивлячись на пандемію та проблему з чіпами, за цей рік було продано 22 тисячі Mustang Mach-E, а F-150 Lightning вже зарезервовано у кількості 200 тисяч (чверть з яких відбулися за останні три місяці). Серед охочих отримати новенький пікап, 75% — нові покупці для Ford.

На конференції Goldman Sachs Global Automotive Ліза Дрейк повідомила, що завдяки значному попиту на свої авто компанія очікує продавати приблизно 600 тисяч електрокарів на рік. І на цьому вони не збираються зупинятись.

Для порівняння Bloomberg зазначає, що згідно з їхніми розрахунками, Tesla реалізує за цей рік майже 900 тисяч своїх авто. Ford’y доведеться конкурувати з Model Y та Cybertruck, не забуваючи про не менш цікавий Rivian R1T.

Ford планує вийти на друге місце серед виробників електричних авто

Також видання INSIDEEVs відзначило інтерв’ю CEO компанії Джима Фарлі, де голова компанії підтверджує такі цифри та сподівання виробника. Також він зазначив, що в найближчі роки почнеться розробка нової платформи для пікапів. Нині F-150 Lightning дуже наближено до звичайної версії з деякими модифікаціями. У майбутньому Ford побудує зовсім нове авто такого класу, але наразі про нього ще немає якихось подробиць.