Подобається це кому чи ні, та емодзі вже остаточно увійшли в мережевий лексикон — їх використовує не тільки молодь, але й старше покоління, людям набагато простіше поставити “смайлик” (або два… чи три…), ніж словами висловлювати свою думку чи враження від прочитаного.

На цей час існує безліч емодзі на будь-який смак (якщо точніше, то 3,663), і звісно, якісь із них використовуються частіше за інші. І Unicode Consortium – некомерційна організація, заснована в Каліфорнії 30 років тому, що займається підтримкою стандарту Юнікод, – днями оприлюднила зібрану нею цікаву статистику стосовно того, які саме емодзі виявилися в цьому році найпопулярнішими.

Так, згідно з їх звітом, найбільш уживаним став “смайлик” 😂 (англійською зветься Tears of Joy — “сльози від радощів”), частка якого склала цілих 5% від усіх випадків використання емодзі. Решта ж всесвітнього TOP10 виглядає так: ❤️ 🤣 👍 😭 🙏 😘 🥰 😍 😊. Неважко помітити, що переважна більшість із них зображує “щасливі” емоції, і ця тенденція лишається майже незмінною з часів попереднього звіту, що був опублікований два роки тому, в 2019 р.