Microsoft прибере з Windows 11 зміни, які ускладнювали перемикання браузерів за замовчуванням. Нова збірка Insider тепер дозволяє переходити з Edge на Chrome, Firefox або інші браузери за допомогою однієї кнопки, замість того, щоб кропітко змінювати значення за замовчуванням для кожного типу посилань.

Зміна стосується лише посилань поза браузером. Адже зараз, коли користувач натискає на таке посилання, то воно відкриває діалогове вікно для перемикання браузерів, але налаштування не зберігаються, якщо не поставити прапорець «завжди використовувати цю програму». Найгірше те, що потрібно встановити значення за замовчуванням для кількох типів вебфайлів, включаючи HTM, HTML, HTTP і HTTPS. І щоразу з’являється заплутане вікно з проханням підтвердити свої вподобання.

Microsoft поверне у Windows 11 можливість легше перемикатися на інший браузер

В останній збірці Windows 11 вже можна встановити браузер за замовчуванням за допомогою однієї кнопки. «У Windows 11 Insider Preview Build 22509, випущеній на каналі розробників у середу, ми вдосконалили можливість для інсайдерів Windows встановити «браузер за замовчуванням» для програм, які потрібні для HTTP:, HTTPS:, .HTM і .HTML» — заявив віцепрезидент Microsoft Аарон Вудман у коментарі The Verge.