Творці фільму про славнозвісного Олексу Довбуша презентували офіційний трейлер картини. Події стрічки відбуваються в Карпатах на початку 18 століття та розказують про двох братів, Олексу та Івана Довбушів, які опиняються поза законом і стають опришками. Прагнучи помститись за вбивство батьків, брати стають ворогами один одному. Один прагне грошей, другий – справедливості. Коли гуцули починають повстання проти шляхти, на його чолі стає Олекса та перетворюється на легендарного карпатського лицаря.

 

Головні ролі виконали Сергій Стрельников (Олекса Довбуш), Олексій Гнатковський (Іван Довбуш), Дар’я Плахтій (Марічка). Режисером став Олесь Санін, у чиєму творчому доробку, зокрема, стрічка «Поводир», яку в 2014 році Український оскарівський комітет обрав, щоб представляти Україну у номінації «Найкращий фільм іноземною мовою».

Фільм знімали на заході Україні та у Київській області. За словами творців стрічки, над бойовими та трюковими сценами працювала команда з 30 каскадерів, команди піротехніків та історичних реконструкторів. А для зйомок деяких сцен було залучено близько 600 людей, у тому числі 400 акторів масових сцен. 

Спеціально для фільму пошили понад тисячу костюмів, створили унікальні карети, звели понад 20 історично достовірних локацій. 

«Довбуш» знято за підтримки Державного агентства України з питань кіно та Міністерства культури та інформаційної політики України. Кінотеатральною дистрибуцією в Україні займаються компанії Кіноманія і FILM.UA Distribution.

«Довбуш» вийде на великі екрани 12 травня 2022 року.